Tips & weetjes

Gehaktbrood speciaal (voor 4 personen)

12 januari 2016

Ingrediënten

  • 900 gr kalfgehakt
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 bakje champignons de paris
  • 3 koffielepels gehakte sjalotten
  • Peterselie
  • 3 koffielepels tomatenpuree
  • 5 sneden gekookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • Ovenschotel

Bereiding

Voorbereiding

  • Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Verdeel het gehakt in drie delen.

Bereiding

  • Deel 1: verwerk met sjalotten, veel peterselie en de helft van het teentje look (zeer fijn gesneden)
  • Deel 2: met tomatenpuree en rode paprika (moet goed rood zien vanwege de puree)
  • Deel 3: met champignons en de andere helft van de fijngesneden look.
  • Leg nu laag om laag gehakt met tussen de lagen twee sneden gekookte ham.
  • Laat het 40 minuten bakken in de hete oven op 170°C.